maandag 1 november 2010

Eerste les bij projectbouw


Mijn lief en ik hebben gisteren een harde les geleerd over projectbouw: "Eerst zien en daarna geloven." 

Een paar weken geleden schreef ik nog dat de werken aan ons huis vroeger zouden starten dan voorzien, toen was er sprake dat de derde fase eerder zou beginnen als de tweede, maar dat er wel 3 huizen van de derde fase opgebouwd zouden worden bij de 2de fase. De projectleider duidde toen ons huis niet aan als nu horende tot de tweede fase, dus waren wij door het dolle heen. Er hangt namelijk een financieel nadeel vast aan een te late opstart van de bouw, we zouden voor het einde van het jaar namelijk al een groot deel van de ruwbouw moeten hebben staan om nog van een groot belastingvoordeel te kunnen profiteren. We moeten er bovendien niet flauw over doen, nu alles bijna in kannen en kruiken is, willen we natuurlijk zo snel mogelijk in ons eigen huisje kunnen wonen!

Gisteren gingen wij een kijkje nemen, want ze hadden inmiddels de woningen uitgezet met paaltjes en de graafwerken zouden begonnen zijn. Dat leerde mij een telefoontje naar de projectleider in verband met iets anders, waarbij ik ook al leerde dat deze mensen duidelijk anders communiceren dan wij. Bij het eerste gesprek met deze man hadden namelijk wij voor een bepaald extra werk een offerte aangevraagd en deze zou zeker in de daarop volgende week verstuurd worden. Twee weken later nog steeds geen offerte, dus dan maar even bellen. Vertelt de projectleider mij dus doodleuk dat die offerte geen prioriteit is voor hem. OK, de man heeft het ongetwijfeld heel druk en die offerte is voor ons ook niet zo dringend, maar beloof dat dan al niet in de eerste plaats. Zeg eerlijk dat die offerte wel een paar weken op zich zou kunnen laten wachten, maar enfin, tot daar had ik nog begrip.

Aangekomen aan de bouwgrond wachtte ons echter een nieuwe verrassing. Er zijn inderdaad graafwerken begonnen en de funderingen zijn aan één kant al gestort, maar... Ons huis hoort duidelijk NIET bij de huizen waarvan de fundering al uitgegraven of gestort is. Dat was echt een teleurstelling voor ons allebei. We kunnen er natuurlijk niets aan veranderen, zelf onze funderingen beginnen uitgraven ten teken dat ze ook maar aan ons huis moeten beginnen, gaat ons wat ver, maar we zijn toch teleurgesteld in de manier van werken van de bouwfirma. 

Er ontbreekt hier, volgens ons, duidelijk communicatie. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om even de kopers van de betreffende gronden per e-mail op de hoogte te brengen van de stand van zaken? Natuurlijk zijn er ook kopers die weinig of geen interesse hebben in dit hele proces, maar een mailtje kost niets. Wij hadden ons voorgenomen goed controle te houden over de hele zaak en alles zo goed en zo kwaad als kan op te volgen. Niet onterecht blijkt nu, morgen mogen ze zich aan een mailtje of telefoontje van ons verwachten... Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten