maandag 8 november 2010

De voortgang der werken


De projectleider wist ons de voorbije week (na de mail die we stuurden) te vertellen dat maandag (vandaag) de landmeter de andere huizen ook komt uitzetten en dat er dan begonnen wordt aan de rij waar ons huis ook bijhoort. We zijn uiteraard benieuwd of de man deze keer wel de waarheid verteld heeft, we zouden heel content zijn als het zo is en binnen afzienbare tijd hier ook wat foto's kunnen gepost worden van ons huis in opbouw.

Gisteren gingen we alweer een kijkje nemen (het is een zondagse traditie aan het worden) en de werken zijn goed gevorderd aan de andere huizen. Wel zagen we dat er nogal slordig met de gevelsteen werd omgesprongen. Er waren, in het metselwerk dat al afgewerkt was, stenen gebruikt waar duidelijk op voorhand al een stuk(je) af was en er waren gevelstenen erg beschadigd bij het plaatsen van een soort van metalen beugels ter steun van de bouw (ik ken hier de exacte benaming niet van, ik ben dan ook geen metser of bouwvakker). Dit moeten we dus duidelijk goed in het oog houden zodra ze aan ons huis aan het metselen zijn. Mijn papa zei het op een grappige, maar toch zeer treffende manier: "Als ze dit bij jullie ook doen, ga dan maar eens vragen of jullie geld misschien ook beschadigd is?!" Eens ze met ons huis beginnen, gaan we elke dag proberen te gaan kijken en moet er opnieuw begonnen worden als het niet goed gedaan is!

Alleszins hebben we nu de komende week een aantal afspraken voor leuke dingen! We gaan onze badkamer en ander sanitair bestellen en ook het plannen en bestellen van de keuken staat binnenkort op het programma. We hebben een redelijk duidelijk beeld over hoe we het willen (en hebben al door dat we daar toch wat dieper voor in onze portemonnee zullen moeten tasten), maar nuttige bijkomende tips zijn natuurlijk altijd nog welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten