zondag 24 oktober 2010

Te gek voor woorden

Een aantal vreemde dingen maakte ik de voorbije week mee en deze wil ik graag even kwijt op mijn blog.

Het eerste vreemde, maar tegelijkertijd supergeweldigfantastische, dat mij overkwam was het winnen van een give away! Nog nooit eerder won ik iets, het was een niet te beschrijven leuk gevoel! Alvast heel erg bedankt, Mon Cherry! Ik ben er echt super blij mee!

Dan maakte ik twee vreemde dingen mee in winkels. De eerste in de winkel waar ik zelf werk. Af en toe moet ik daar aan de kassa staan, wij stoppen de verkochte goederen nog in zakjes voor onze klanten en voorbije week deed ik dit met een redelijk groot uitgevallen iets, waar een zakje maar net rond paste. Ik sukkelde daar nogal mee en toen kreeg ik van de oudere, kalende klant in kwestie de volgende grommende opmerking: "Amai, als u zo een kapotje moet aandoen..." Ik stond met de mond vol tanden (en dat overkomt mij niet vaak), heb vriendelijk de zak overhandigd en tot ziens gezegd. Mensen blijven mij verbazen, na al mijn jaren dienst in die bepaalde winkel, verschiet ik van niet veel meer, maar deze meneer zijn opmerking sloeg mij toch weer eens met verstomming.

Het andere vreemde geval in een winkel overkwam mij in de Carrefour. Ik stond in de rayon van de deegwaren en pastasauzen en ineens sprak een jongeman mij aan. Hij vroeg of ik misschien wist waar de spaghettisaus van de Aldi stond, want die vond hij toch zo lekker... Weer wist ik niet snedig uit de hoek te komen en heb ik iets gemompeld als "Dat weet ik niet", mij intussen afvragend waar die camera van Bananasplit dan wel zou hangen. Mijn lief verzekerde mij dat ze altijd achteraf komen vragen of ze het wel op televisie mogen gebruiken, dus dat ik zeker niet moest denken dat ik ineens onwetend in zo een programma opgevoerd word.

Wat mij de voorbije weken ook opviel was het bizarre gedrag van automobilisten in het verkeer. Ik heb werkelijk alles gezien, verkeersagressie waarbij de ene auto de andere de weg versperde en de betreffende bestuurder uitstapte om de klemgereden bestuurder er van langs te geven, zware ongevallen met jammer genoeg dodelijke slachtoffers, bestuurders die denken dat het verkeersreglement niet op hun van toepassing is en maar doen waar ze zin in hebben en de, voor mij, meest irritante: bestuurders van grote, snelle wagens, die vinden dat ze, als ik aan het inhalen ben op een tweebaansweg (autostrade of andere) en dat niet snel genoeg doe (nochtans altijd aan de maximumsnelheid), moeten knipperen met hun lichten om mij aan te manen sneller uit de weg te gaan. Echt vreselijk vind ik dat en dit heb ik in de voorbije weken zeker 5 keer meegemaakt. 

Het ligt misschien aan het wisselen van de seizoenen en het feit dat we dit de voorbije weken erg mochten voelen, of het ligt misschien aan mij, maar deze dingen waren toch allemaal op zijn minst vreemd te noemen...

2 opmerkingen:

  1. Je romperke komt eraan!!! Ben een beetje laat met versturen (sorry!!!). Het duurt meestal zo'n 10 dagen voordat het er is, nog even geduld dus. Tja, en die klanten in de winkels dat klinkt heel herkenbaar. Je maakt wat mee.
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Nog eens bedankt! Geen probleem hoor dat later versturen, ben er hoe dan ook heel erg blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen