zondag 10 april 2011

Drukst

Druk, drukker, drukst, de overtreffende trap van dit woord voldoet naar mijn gevoel niet eens voor wat er hier ten huize de voorbije weken gaande was. Ik leefde (en leef eigenlijk nog steeds) in een permanente staat van overwerkt zijn, de vermoeidheid slaat bij momenten genadeloos toe, maar ik heb nauwelijks tijd om te rusten of stil te staan. Een paar dagen in Zeeland brachten afgelopen week een korte adempauze. Ook hier op mijn blog was er even weinig beweging, maar dat wil niet zeggen dat ik niets te vertellen heb. Omdat het nogal verscheiden onderwerpen zijn, volgen de komende dagen los van elkaar wat stukjes. We beginnen met iets over boeken...

Tijd om creatieve dingen te realiseren heb ik dus niet momenteel, maar het kriebelt wel. Daarom bedenk ik dan in de schaarse vrije momenten, of de tijdens de momenten dat mijn gedachten toch even afdwalen, wat ik graag zou willen maken. Ik doe links en rechts ideeën op, blader door patronenboeken en ga op zoek naar boeken waar leuke projecten instaan. Dit is minder tijdrovend dan echt werken aan projecten en zo wordt mijn honger toch een beetje gestild.

De voorbije weken kocht ik 4 boeken met uiteenlopende patronen in en ze zijn zo leuk dat het echt moeilijk is om er niets uit beginnen te maken. Gelukkig heb ik intussen al iets beter door dat ik de grenzen aan mijn eigen kunnen moet respecteren, dus voorlopig blijft het vooral bij kijken en wegdromen.


Uit het eerste boek dat ik kocht, zag ik hier en hier al prachtige creaties verschijnen. Ik moet het boek nog eens van dichterbij bekijken, ik ben zelf niet bepaald mager te noemen en ik ben toch benieuwd of ik wel zou passen in de maten die voorgesteld worden in dit boek. Hoe dan ook staan er weer leuke patronen in om kinderkledij te maken, dus het kleine nichtje en de pete- en metekinderen kunnen goed voorzien worden.


Ik ontdekte deze fantastische uitkomst van één van de patronen van Kallou en ben wat gaan rondneuzen op de Franstalige website in kwestie. Als aanstormend leerkracht Frans ben ik blij verrast dat ik eindelijk eens een toffe site ter ondersteuning van mijn hobby gevonden heb in die prachtige taal. Toen ik dan ook merkte dat ze ook een boek verkopen vol leuke patronen, heb ik niet getwijfeld. 
Het boek is inmiddels ook al aangekomen en het ziet er geweldig... moeilijk uit. Het zijn echt stuk voor stuk prachtige projecten, maar echt eenvoudig lijken ze niet. Geen probleem, want inspiratie geven ze zeker. De enige opmerking die ik wel nog heb bij dit boek, is het feit dat de patronen achteraan in het boek staan, maar dat ze niet op werkelijke grootte gedrukt zijn. Het zijn gewoon afbeeldingen achteraan in het boek en daar staat dan bij vermeld dat ze bijvoorbeeld nog 400% vergroot moeten worden. Lijkt mij een beetje onhandig dat je eerst ook nog naar het copycenter moet, alvorens je aan deze projecten kan beginnen, maar soit. Ik ben ook hiermee heel blij en heb er weer tonnen ideeën bij gekregen.


Het stopte daar echter niet met aankopen. Volgende 2 titels zijn inmiddels ook in mijn bezit en jawel, deze boeken zijn nu alvast goedgekeurd, alleen al maar bij het lezen. Mooie kleding, niet te moeilijke patronen, stap voor stap uitleg met veel tekeningen. I love it!
Nu nog ergens véél tijd vinden en het uittesten van deze nieuwe aanwinsten kan beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten