zondag 20 maart 2011

Bouwwerken (2)


De bouw van ons huis gaat nu wel heel snel vooruit, het gelijkvloers was al af, inmiddels is ook de eerste verdieping klaar. Het begint al echt vorm te krijgen en daar zijn wij uiteraard heel erg blij om. Ik heb weer een overzichtje gemaakt van de bouwwerken zoals ze evolueerden tot nu toe. Klik op de foto om een grotere versie van de collage te zien. Het is echt elke zondag weer verbazingwekkend hoeveel werk er op de hele werf van 26 huizen verzet is op een week tijd. Ook aan ons eigen huis merken wij dit keer op keer.

Op de verkaveling waar ons huis gebouwd wordt, staan al een heel aantal huizen die al geruime tijd klaar zijn en waar al mensen wonen. Een deel van deze huizen zijn woningen aan het water, zij hebben in hun voor- of achtertuin een waterpartij die doorloopt voorbij verschillende huizen. De eenden die hun thuis gevonden hebben in deze waterpartijen kwamen we vandaag tegen in onze straat. Een heel grappig zicht was dat!

Op creatief vlak valt hier (alweer) weinig te melden. Het werkplekleren (1 dag stage per week) neemt momenteel veel tijd in beslag, omdat ik van meerdere leerkrachten die dag zelf mag lesgeven. Hier moeten natuurlijk de nodige voorbereidingen voor gebeuren (zelfs toetsen opstellen en verbeteren), zodat er weinig tijd overblijft voor iets anders. Dat dagje per week zelf lesgeven, geeft mij echter wel veel positieve energie, door de positieve commentaren van de mentoren, maar vooral ook door de medewerking en de fijne reacties van de leerlingen. Die energie is broodnodig, want bovenop het werkplekleren komen natuurlijk ook nog de andere taken die we voor onze eigen vakdocenten en het project moeten maken, 's avonds naar de les gaan, het huishouden (waar ik gelukkig heel veel hulp krijg van mijn lief) en nog steeds ook gewoon gaan werken voor het dagelijkse brood!
Wat ik deze week wel gedaan heb, is een "testtaart" bakken voor het doopsel van mijn nichtje. Ik beloofde de taart(en) te voorzien, natuurlijk voor ik eerst even probeerde een dergelijke taart te maken. Gelukkig viel de test enorm goed mee, iedereen die de taart heeft geproefd vond ze heerlijk! Een foto maken, dat deed ik pas toen de zon van de partij was, bijgevolg was de taart dus al bijna op. Het is een biscuit, gevuld met aardbeienboterroom en verse aardbeien. Bovenop de taart ligt ook een dun laagje roze suikerpasta. De versieringen bleven voor deze test wel beperkt tot wat gekochte bloemetjes, voor de echte taarten zal ik daar wel wat meer werk in steken. Het ging hier eigenlijk vooral over de smaak van het geheel en die was meer dan in orde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten