zondag 13 maart 2011

Gelukkige verjaardag, Lize!


Mijn oudste metekindje wordt deze week 2 jaar, vandaag is het feest voor de flinke meid en een zelfgemaakt cadeau van meter kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. De mama van mijn metekindje is ook een creatieve madam, dus daar vallen handgemaakte cadeaus zeker in goede aarde!


De (duplo)blokjessoep van mijn metekindje is, dat heb ik uit goede bron vernomen, niet te versmaden. Zo een "Lady Chef of the Year" in de dop verdient natuurlijk een passende outfit. Een gepersonaliseerde omkeerbare keukenschort, naar dit patroon van Michael Miller en een bijpassende koksmuts. Om haar naam en het bestek aan te brengen, gebruikte ik strijkvelours. Het patroontje voor de koksmuts vond ik in Eloleo haar schier oneindige lijst met gratis patronen.  Hopelijk is de jarige er blij mee!


Toen ik dan toch achter mijn naaimachine zat, heb ik dan eindelijk het gehaakte deken voor de baby van mijn broer ook afgewerkt. Het ging eigenlijk heel gemakkelijk om biais te zetten aan het haakwerk. Dan te weten dat dat werkje vooral uitgesteld werd omdat ik daar toch wat schrik voor had. Dat was dus echt niet nodig.

Hopelijk heb ik nu met het maken van deze werkjes weer een begin gemaakt om weer wat meer met de naaimachine bezig te zijn, het smaakt alleszins naar meer!

1 opmerking:

  1. We hadden nog bijna moeite om de short uit te krijgen, ze wou er al mee gaan slapen :D Hij is dus zeker en vast goedgekeurd!

    BeantwoordenVerwijderen