maandag 11 april 2011

Bouwwerken (3)

Ook aan ons huis wordt met dit prachtige weer uiteraard verder gewerkt. De metselwerken zijn inmiddels volledig achter de rug en de dakwerkers zijn begonnen. We zouden nu de "Meiboom" kunnen "planten" of liever gezegd op het dak zetten, maar omdat het projectbouw is, is dat natuurlijk niet mogelijk. Daarom plaats ik hem symbolisch op mijn blog, met wat uitleg die ik op Wikipedia gevonden heb. Hierin staat dat het in sommige streken in Nederland gebruikelijk is, hier bij ons in België, of toch alleszins in Limburg, kennen we dit gebruik volgens mij ook.
"Daarnaast is het in sommige gedeelten van Nederland (o.a. de Achterhoek en Limburg) de gewoonte om, wanneer een nieuw gebouwd huis het hoogste punt van de bouw bereikt heeft, een meiboom tegen dit punt aan te zetten. De meiboom staat ook in dit geval symbool voor vruchtbaarheid en voorspoed. De boom wordt door buurtbewoners uit bijvoorbeeld een naburig bos gehaald en na de plaatsing wordt er een glaasje gedronken en wordt er samen getoost."
Even nog wat uitleg bij de foto's in de collage, want Picasa werkt niet mee. De eerste foto links bovenaan is een buis die in verbinding staat met de regenwaterput die ze in onze "tuin" geplaatst hebben. De tweede en de derde  foto is ons huis aan de achterkant en de voorkant op het moment dat alle metselwerken klaar waren. Daar waar nog stukken "binnenmuur" te zien zijn komt nog isolatie en een zone cederhout. De vierde foto bovenaan rechts is onze voordeur. 

Links onderaan zie je de achterkant van ons huis bij het begin van de dakwerken. De volgende foto is er eentje van de dorpel van de achterdeur (enkel achteraan zijn de dorpels voorlopig al geplaatst). De derde foto onderaan is ons "tuinmuurtje" en we sluiten af met een foto van de volledige achterkant van het huis bij de start van de dakwerken. Volgende belangrijke stappen zijn uiteraard de plaatsing van het dak en voor onszelf ligt nog een fijn dagje shoppen in het verschiet voor het kiezen van de vloer! Tips om deze keuze wat te funderen, zijn uiteraard welkom!

1 opmerking:

 1. Amai, nu schieten ze echt goed op! Het zit er super uit!
  Tip voor de vloeren:
  - beneden een tegel omdat je, als er eenmaal kleine kinderen zijn, vaak gaat moeten dweilen en met parket is dat niet zo simpel.
  - boven kan je eventueel dan wel laminaat of parket nemen, ik vind dat warmer dan tegels maar dat is iedereen zijn ding.
  We moeten nog eens afspreken trouwens! Heb je het nog druk met school of is het wat gekalmeerd?
  Grtz
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen