woensdag 29 september 2010

Haakmicrobe

Momenteel ben ik thuis met ziekteverlof, vorige week maandag stond ik op met vreselijke rugpijn en tot vandaag is de toestand nog steeds niet veel beter. Gisteren ging ik onder de scanner, morgen hopelijk geen al te slecht nieuws...

Er komt dus dezer dagen niet veel in huis van alle ideeën die in mijn hoofd rondspoken, want lang stilzitten op een stoel zit er niet in. Te veel bewegen overigens ook niet, liggen gaat mij voorlopig het beste af.  Veel opties qua invulling van tijd zijn er dus niet. Gelukkig ben ik sinds een paar maanden helemaal "hooked" aan haken en ben ik bezig aan een behoorlijk groot project voor de geboorte van het eerste kindje van mijn broer. Laten zien kan ik het niet, want dat zou meteen het geslacht van de baby verraden en volgens de wensen van de toekomstige ouders zijn hier slechts enkele personen van op de hoogte. Het is een "ripple stitch afghan", het patroon vond ik hier en ik vind het heel leuk om te doen. Het gaat goed vooruit en vergt niet te veel telwerk.

Ook ben ik begonnen aan granny squares om een deken klaar te hebben tegen de tijd dat ik misschien zelf ooit mama zal worden. Gelukkig is die tijd nogal ruim bemeten, want granny squares gaan niet zo vlot vooruit als die ripplestitch! Momenteel staat de teller op 64 squares, ik zou nog ongeveer aan het dubbel moeten geraken, nog een hele weg af te leggen met andere woorden... Van de squares kan ik wel iets laten zien, ze zijn nog niet afgewerkt (draden moeten nog ingestopt worden) en ik ben ook nog lang niet begonnen om ze allemaal aan elkaar te zetten, dat wordt ook nog een behoorlijk tijdrovend werkje!
 

Tussendoor experimenteer ik op gebied van haken wat met amigurumi beestjes (een vlindertje heb ik bijna af) en ga ik proberen een soort pantoffels voor mezelf te haken. Zodra deze klaar zijn, komen ze ongetwijfeld ook op deze blog voorbij.
Bij deze heb ik lang genoeg stilgezeten en ga ik weer even wat rondwandelen (hoewel waggelen die beweging beter omschrijft) en daarna al liggend weer wat verder haken...

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat haken. Ik ben ook al een tijdje van plan het eens te proberen. Heb vandaag een boek over amigurumi haken uit de bieb meegenomen. Moet alleen nog de spulletjes in huis halen ;)

  En natuurlijk veel sterkte met je rug en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel :-)
  Het eerste berichtje was dus wel gelukt hoor, ik moet het alleen "modereren" en was er mij helemaal niet van bewust dat ik al een reactie had op mijn verse blog :-) Wel heel fijn!
  Veel succes met de amigurumi, het is echt leuk om te doen en omdat het beperkt is qua grootte, heb je snel resultaat en dat motiveert toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen