zaterdag 8 oktober 2011

Bouwwerken (5)


Zoals ik al vreesde, is het hier weer stilgevallen. Wat zeker niet wil zeggen dat er niets aan het gebeuren is. Ik heb om te beginnen heel veel geluk gehad met het vinden van een nieuwe job. Op 31 augustus werd ik met een mooi versierde werkplek uitgezwaaid door mijn inmiddels ex-collega's en op 1 september wist ik al dat ik de volgende dag onmiddellijk kon beginnen als lerares Frans in mijn eigen oude middelbare school. Die eerste opdracht, dat waren 7 uurtjes tot en met december, maar inmiddels zijn daar nog eens 7 uren bovenop gekomen tot het einde van het jaar (Frans en Nederlands) en geef ik taalvaardigheidslessen na school op dinsdag (en binnenkort ook op maandag) tot half 6. Nu loopt er ook nog een korte vervanging van 2 uren Frans, dus in het totaal kom ik inmiddels aan 19 uren, dat is bijna fulltime, dus.

Ik ben daar echt heel erg blij mee, maar het vraagt natuurlijk ook wel heel wat werk. Als beginnende leerkracht moet je alles nog voorbereiden, alle bijkomende administratie en andere taken zijn volledig nieuw, de leerlingen testen je nog uit, waardoor je klasmanagement ook veel aandacht vraagt en het is wat zoeken naar een ritme. Ik heb er echter nog geen seconde spijt van gehad, het is echt wat ik mij er van voorgesteld had en nog zo veel meer! Ik ben terechtgekomen op een goede school, waar ik een beetje terug thuisgekomen ben, waar ik mag samenwerken met boeiende, inspirerende en hardwerkende collega's en waar ik echt mezelf kan zijn.

Mijn zwangerschap verloopt intussen ook nog steeds naar wens, hoewel de weken nu echt wel lijken voorbij te vliegen vanwege het drukke professionele schema en ik soms op de rem wil gaan staan om meer te kunnen genieten van het wonder dat mij overkomt. Ik probeer daar toch wel bewust wat tijd voor in te bouwen, maar dat is niet altijd eenvoudig. Er moet nog veel gebeuren voor het kleintje komt, te veel om op te noemen eigenlijk, maar ik ben wel alvast op het stoffenspektakel voorbije woensdag een voorraad stof gaan inslaan voor een aantal projecten die ik toch klaar wil hebben voor de baby komt. We zijn inmiddels al 23 weken ver en het kleintje schopt en woelt dat het een lieve lust is. Echt een zalig gevoel, ik kan het echt soms niet geloven dat ik dat kleine wondertje over een aantal weken gewoon echt zal kunnen zien en knuffelen! Voorlopig hebben we wel al een vaag idee van het geslacht, maar bij de laatste controle weigerde ons kindje alle medewerking, dus heb ik voor de zekerheid maar neutrale kleuren gekocht op het stoffenspektakel.

Ook mijn avondopleiding is terug op volle toeren aan het draaien, daar waaien de opdrachten met volle kracht rond onze oren en lijkt het weer allemaal een onoverkomelijke berg werk. Maar de ervaring van de voorbije 2 academiejaren leert dat de berg die aan het begin van het schooljaar niet te bedwingen lijkt, zich toch stukje voor stukje gewonnen geeft als je maar rustig blijft en alle opdrachten één per één probeert af te werken. Dat probeer ik dan ook te doen, maar de combinatie met de nieuwe job zorgt toch voor het nodige tijdgebrek.

Dat tijdgebrek is niet alleen zichtbaar op het gebied van mijn creatieve uitspattingen, maar ook op het gebied van onze sociale contacten. Een weekend vult zich tegenwoordig met afwerken wat er de voorbije week gebeurde, terug voorbereiden voor een nieuwe week en proberen te zorgen dat het huishouden een beetje op orde blijft. Daar heb ik zo de handen mee vol dat er van andere (leuke) dingen niets in huis komt.

En over een huis gesproken... Ik wilde eigenlijk nog eens een update geven van de werken aan ons huis, daar was ik deze inmiddels erg uit de kluiten gewassen blogpost voor begonnen. Het laatste dat ik hierover vertelde was dat het dak dat er op lag. Inmiddels is de straat tussen de huizen afgewerkt, liggen er verwarmings-, water- en elektriciteitsleidingen in ons huis, zijn de ramen en buitendeuren geplaatst (op 1 raam achteraan boven na), is het hout op de achtergevel aangebracht (op de voorgevel is het nog even wachten) en is de stukadoor geweest om de muren te bepleisteren. De nu volgende stappen zijn chape leggen en vloeren, waarna het pleisterwerk en de vloeren goed moeten drogen om vervolgens de laatste afwerkingen te kunnen doen (binnendeuren plaatsen, elektriciteit afwerken, keuken en badkamer installeren, laminaat leggen op de verdieping en dan vergeet ik waarschijnlijk nog wel wat). De laatste prognose is dat we half januari zullen kunnen verhuizen. Amper een paar weken voor mijn uitgerekende bevaldatum, dus dat kan nog spannend worden. Ik ga er mij alleszins niet in proberen op te jagen, we zullen wel zien wat er van komt. Die laatste zin pas ik overigens ook toe op alles wat ik in deze blogpost vertelde, mijn kleintje is prioriteit, al de rest komt ook wel in orde zonder er mij over op te winden...

1 opmerking: